Behandeling

Behandelingen

 

U heeft huidproblemen waar u maar niet van af komt. Langdurige stress, waardoor u nauwelijks nog slaapt. Of de pijn in uw schouder blijft maar terugkomen. Voor deze en andere klachten bent u bij ShenYuan Acupunctuuraan het juiste adres.

 

De behandeling hangt af van uw klachten en uw behoeftes. Na de uitgebreide intake krijgt u hierover een persoonlijk advies. Soms kiezen we ervoor meerdere behandelvormen naast elkaar in te zetten.

 Onze behandelvormen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), waar we goede resultaten mee behalen:

 Acupunctuur en Moxa

Dit is de meeste bekende vorm van de Chinese Geneeskunde. Het doel van acupunctuur is de verstoorde energiehuishouding weer in balans te brengen. Energie volgt vaste banen in uw lichaam. Uw behandelaar brengt kleine naaldjes in op de juiste punten, waardoor de balans wordt hersteld. Het inbrengen van de naaldjes is niet pijnlijk, u voelt slechts een klein prikje. In sommige gevallen gebruiken wij Moxa therapie als aanvulling. De acupunctuurpunten worden hierbij verwarmd met het bijvoetkruid (Moxa). Na de acupunctuurbehandelingen zijn uw klachten waarschijnlijk minder of zelfs verdwenen.

 

Chinese kruiden (fythotherapie)

Ook de Chinese kruidentherapie, ofwel fytotherapie, heeft als doel om de balans tussen Ying en Yang weer te herstellen. Deze kruiden bestaan uit plantaardige substanties. Het is goed mogelijk om de kruiden op elkaar af te stemmen en u dus een unieke combinatie te geven, die uw klachten aanpakken. Ook kunnen we Chinese kruiden preventief inzetten, om uw gezondheid op peil te houden. Uw behandelaar geeft u de kruiden in tabletvorm of als thee mee.

 

Chinese massage

In onze praktijk bieden we ook traditionele Chinese massages aan. Er zijn diverse massagetechnieken, we stemmen dit af op uw behoeftes. Heeft u behoefte aan een kalmerende massage, één die u energie geeft, of juist een echte ontspanningsmassage? De Chinese massage beïnvloedt de energie in uw lichaam en kan ook een aanvulling zijn op bijvoorbeeld acupunctuur. Wij bieden ook voetmassage en een sportmassage aan. Daarnaast maken wij gebruik van de techniek ‘cupping’, waarbij speciale glazen bokaaltjes vacuüm worden gezogen op de huid. Dit zorgt voor een enorme diepe werking en doorbloeding.

 

Guasha therapie

Om fysieke blokkades op te heffen en het lichaam te revitaliseren zetten wij Guasha therapie in. Hierbij brengt uw behandelaar eerst een speciale kruidenolie aan op de huid. Vervolgens schraapt hij/zij met een speciale ‘steen’ over uw huid. Op de plaatsen waar de afvalstoffen (oftewel blokkades) zitten ontstaan bloeduitstortingen. Aan de kleur van de plek is te zien hoe chronisch de blokkade is. Deze gekleurde plekken zijn niet pijnlijk en verdwijnen bij een normale conditie binnen een week. Wanneer u gezonder wordt door de behandeling, krijgt u steeds minder van deze plekken.